Op zondag 8 mei organiseert de Protestantse Gemeente Markelo samen met de Stichting Herdenken en Vieren Vrijheid een dienst voor de Vrijheid, aanvang 10.00 uur.

Deze dienst was twee jaar geleden gepland tijdens de viering van de bevrijding van Nederland in 1945, van 75 jaar vrijheid, maar kon toen, en ook vorig jaar, helaas niet doorgaan vanwege corona. De bedoeling is om de dienst elk jaar te organiseren op de eerste zondag na 5 mei.

De dienst word voorgegaan door dominee Rob Nijhuis. Er wordt onder andere medewerking verleend door het Markelo’s Mannenkoor en het Koor Enjoy Markelo. Zij zingen elk enkele nummers en zullen samen ‘Blowing in de wind’ ten gehore brengen. De samenzang is onder begeleiding van de pianist Sander Knuiman. Ook worden er enkele gedichten voorgedragen.

Na afloop is er gelegenheid om in de Martinushof met elkaar in gesprek te gaan over het thema Vrijheid, onder het genot van koffie met krentenwegge, aangeboden door de Stichting Herdenken Vieren Vrijheid Markelo.

VRIJHEID DEEL JE MET ELKAAR!

Over ons

De doelstelling van de stichting is om de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden en de vrijheid te vieren. Om zo huidige en toekomstige generaties er bewust van te maken dat onze vrijheid geen vanzelfsprekendheid is en niet zonder slachtoffers tot stand is gekomen.

Contact

Stichting Herdenken en Vieren Vrijheid Markelo
 info@vrijheidmarkelo.nl

Social Media