In de afgelopen periode is veel energie gestoken in het uitzetten van een fietsroute langs 50 sporen van de Tweede Wereldoorlog in het prachtige buitengebied van Markelo. Het is een fietsroute geworden van totaal 63 km, die opgesplitst kan worden in twee delen van ca 31 km.

De 23 speciaal vervaardigde schilderijen langs de route, met als thema Bevrijding en Vrijheid, geven een extra dimensie aan de fietstocht. En op sommige plekken staan informatieborden langs de route.

Tijdens deze fietstocht kunt u niet alleen genieten van het prachtige Markelose landschap, maar wordt u zich ook bewust van de geschiedenis en het leed waar 76 jaar geleden een einde aan kwam. Sinds die tijd kunnen we hier weer in vrijheid leven, maar uit de 50 sporen van de route blijkt dat hiervoor veel offers gebracht zijn.

nnn

Van de fietsroute is een routeboekje gemaakt met foto’s en beschrijvingen van de 50 sporen. Het boekje is verkrijgbaar bij Boekhandel Prins, het Infocentrum Markelo, Restaurant Het Wapen van Markelo, Landgoed Kattenbergse Hoeve en de Readshops in Goor, de prijs is 5 euro. De opbrengst komt ten goede aan de door de Stichting Herdenken en Vieren Vrijheid Markelo georganiseerde activiteiten in het kader van het herdenken of vieren van Vrijheid.

Wij wensen U veel fietsplezier!

Over ons

De doelstelling van de stichting is om de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden en de vrijheid te vieren. Om zo huidige en toekomstige generaties er bewust van te maken dat onze vrijheid geen vanzelfsprekendheid is en niet zonder slachtoffers tot stand is gekomen.

Contact

Stichting Herdenken en Vieren Vrijheid Markelo
 info@vrijheidmarkelo.nl

Social Media