Elk jaar op 4 mei worden tijdens de Gemeentelijke Herdenking alle Markelose  oorlogsslachtoffers herdacht en worden bloemen gelegd bij het Gemeentelijk Monument op het Burgemeester de Beaufortplein. Aansluitend is de stille tocht naar de Markelose Berg, waar tijdens de Provinciale Herdenking alle 470 omgekomen Overijsselse verzetsstrijders herdacht worden bij het Overijssels Verzetsmonument. Hier wordt door enkele leerlingen van groep 8 een gedicht voorgelezen, om 20.00 uur gevolgd door twee minuten stilte en bloemlegging.

Maar helaas verliep ook dit jaar de jaarlijkse herdenking anders dan we al die jaren gewend waren. En was er geen publiek bij de Provinciale Herdenking op de Markelose Berg.

Leden van het bestuur van de Stichting hebben ’s middags een krans gelegd bij het Provinciaal Monument op de Markelose Berg, bij het monument op het Beaufortplein en op het Ereveld van de Algemene Begraafplaats.

Op 5 mei steken we de vlag uit om de vrijheid uit te dragen en als eerbetoon aan hen die ons 75 jaar geleden hebben bevrijd. De vlag (zonder wimpel) mag worden uitgestoken van zonsopgang tot zonsondergang.

Over ons

De doelstelling van de stichting is om de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden en de vrijheid te vieren. Om zo huidige en toekomstige generaties er bewust van te maken dat onze vrijheid geen vanzelfsprekendheid is en niet zonder slachtoffers tot stand is gekomen.

Contact

Stichting Herdenken en Vieren Vrijheid Markelo
 info@vrijheidmarkelo.nl

Social Media